Ταβέρνα Θεοφάνης - Special Πιάτια

Η οικογενειακή ταβέρνα Theofanis έχει πετύχει κάτι που επιθυμούν πολλές επιχειρήσεις εστίασης. Έχει πελάτες που την επιλέγουν για να απολαύσουν τα special πιάτα της και κατευθύνονται στο Ακρωτήρι γι’ αυτόν και μόνο το λόγο. 

Ένα τέτοιο πιάτο είναι το γεμιστό κοτόπουλο, η φήμη του οποίου έχει εξαπλωθεί πολύ… Θα το απολαύσετε με μια ιδιαίτερη γέμιση που αποτελείται από μανούρι, λιαστή ντομάτα και ρόκα. Πρόκειται για συνταγή που δε θα βρείτε πουθενά αλλού στο νησί.

Μοναδικής γεύσης είναι και τα μανιτάρια με κρέμα γάλακτος που σερβίρονται σε μια υπέροχη σάλτσα από παλαιωμένο κρασί vinsanto. Το οινοποιείο του Κτήματος Αργυρού προμηθεύει την κουζίνα του Theofanis με το γλυκό Σαντορινιό οίνο και η γεύση των μανιταριών εκτοξεύεται.

Ευφάνταστη και μοναδική στο νησί είναι και η σαλάτα με πανσέτα που σερβίρεται σε φωλιά τορτίγιας. Η πλούσια γεύση της πανσέτας συνδυάζεται με τη γλυκιά κι ελαφριά γεύση της φράουλας και το αποτέλεσμα είναι μια εκλεπτυσμένη σαλάτα που επίσης δεν περιλαμβάνεται σε μενού άλλων εστιατορίων. 

Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτεί κανείς τη Theofanis Family Tavern είναι η ποικιλία θαλασσινών. Αν και προορίζεται για 2 άτομα, είναι πλούσια, ώστε να απολαύσετε διαφορετικές γεύσεις θάλασσας.